תאונות דרכים

תאונות דרכים בישראל גובות חיים של 351 אנשים ו-20,000 פצועים בממוצע בשנה. כל נפגע רשאי להגיש תביעה לתשלום פיצויים. כמעט כולם מפוצים, אשמים או לא אשמים, ומשום כך, עורכי דין רשאים לגבות שכר טרחה מוגבל.

עו״ד אורן בושרי

נזקי גוף בתאונת דרכים

חוק נפגעי תאונות דרכים קובע את הדרך לחישוב פיצויים בגין נזקי גוף. טרם חקיקתו, בשנת 1975, תאונה באשמת הנהג לא הייתה מזכה בפיצוי. 

איזו פציעה מוגדרת כתאונת דרכים?

המחוקק הגדיר תאונת דרכים כארוע בו נגרם לאדם נזק פיזי עקב שימוש למטרות תחבורה ברכב מנועי, מקטנוע ועד רכבת. לא רק בנסיעה. גם בפגיעה מרכב חונה, בכניסה או יציאה מהרכב, וגם במהלך טיפול ברכב.

את מי תובעים?

את החברה המבטחת את הרכב שבו הנפגע ישב. לא תובעים את חב׳ הביטוח של הרכב הפוגע. לא בגין נזקי גוף. אלא ומדובר בנפגע הולך רגל, ואז תובעים את הרכב הפוגע. 

לוח זמנים

רשלנות תורמת

רשלנות תורמת או אשם תורם הינה התנהגות שגרמה לנזק גם מצד הניזוק. כלומר, הנהג הנפגע, אפילו אם הוכח שאינו האשם העיקרי בתאונה, “תרם” לרשלנותה. לרשלנות תורמת משמעות רק בנזקי רכוש ולא בגוף.  בנזקי רכוש, חברת הביטוח תטען כי הנפגע הינו אשם תורם ובכך תוכל לקזז חלק מהפיצוי המגיע לו.

איך קובעים מי אשם בתאונה?

כיצד ביהמ״ש מכריע​
מי אשם בתאונה?

מי משלם ימי מחלה?

נפגע תאונת דרכים אשר נאלץ להיעדר מעבודתו, יכול לנצל את ימי המחלה שנזקפו לזכותו והוא יכול שלא. מאוחר יותר הוא יוכל לתבוע פיצוי על אובדנם. ואם לא עשה בהם שימוש, הוא יכול לתבוע על הפסד ההכנסה בתקופה בה אושרה לו היעדרות. כשמדובר בתאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה המוסד לביטוח לאומי משלם על ימי המחלה ולא המעביד, אמנם רק על 75% מערכם ועד ל-90 יום, כל עוד לא עמד הנפגע בתאונת עבודה.

שכר הטרחה לעורך הדין

שכר טרחה נגזר באחוזים מתוך הסכום הכולל המתקבל. כך ממליצה גם לשכת עוה״ד. לאחוזים מתווסף מע״מ כחוק.

האם כדאי לדווח למשטרה בעקבות תאונות דרכים?

דיווח למשטרה הכרחי כל עוד יש פצועים וגם אם אין כאשר מדובר ב״פגע וברח״. חקירה משטרתית תסייע בגיבוש ראיות. מאידך, אם התאונה באשמתי יהיו עורכי דין שייעצו שלא לדווח. בפגיעת הולכי רגל, יש קושי להוכיח את  התאונה כי לא תמיד יש סימן  בפח הרכב המעיד על תאונה. וקיים לעתים קושי לאתר את הרכב הפוגע. על כן, באם נפגעתם כהולכי רגל בתאונה כדאי וחושב לגשת למשטרה.

תאונת דרכים במצב של אי חגירת חגורת בטיחות

אי חגירת חגורות בטיחות אינה משמעותית בחקירת תאונת דרכים. לאי חגירת חגורת בטיחות אין רלבנטיות לאשם או אשם תורם וזהו נתון שאינו משפיע על היקף הפיצויים. המקסימום שיכול לקרות הוא שוטר שירשום לנהג דו״ח תעבורתי.

פגיעה מאחור

בפגיעה מאחור הנהג שמאחור תמיד אשם. הוא חייב לשמור מרחק מהרכב שלפניו וההנחה היא שהוא לא שמר מרחק. גם אם מדובר בתאונת שרשרת והעצירה של הרכב שלפניו הייתה בלתי צפויה.

מבחינת נזקי גוף, פגיעה מאחור גורמת לצליפת שוט, תנועה שבמסגרתה הראש נע קדימה ואחורה במהירות. כאב בצוואר יכול להיות בסה״כ שרירים שנתפסו, אבל אם במשך שבועות וחודשים הכאב לא חולף כדאי לדרוש MRI צווארי.

תאונת דרכים תוך פגיעה ברכב חונה במקום אסור

על פי ההגדרה, תאונת דרכים היא מאורע שבו נגרם לאדם נזק גוף, עקב שימוש ברכב מנועי למטרות תחבורה. המשך הסעיף מדבר גם על תאונה עקב פגיעה ברכב שחנה במקום שאסור להחנות בו. ההיגיון מאחורי ההגדרה הזו הוא בסיכון התעבורתי שהרכב יצר. 

תאונות דרכים בהריון​

תאונת דרכים בהריון בעלת מספר משמעויות:

  1. כמעט תמיד יאשפזו אישה בהריון שהיתה מעורבת בתאונת דרכים.עצם האשפוז מקנה כאב וסבל  ויקנו פיצוי אפשרי ללא נכות של 18,000 ש״ח.
  2. משום שלא מבצעים צילומים מחשש לקרינה לעובר, כדאי לבצע בירור מעמיק אחרי הלידה ובעיקר לעבור הדמיה.
  3. אם חלילה הטראומה לבטן הזיקה לעובר הוא יכול לתבוע אחר לידתו, ככל שיוכיח כי אין סיבה אחרת לנזקיו, למשל גנטית.
היפרדות שליה בעקבות תאונת דרכים

אם ארעה תאונת דרכים בעת הריון ייתכן כי התאונה תגרום להיפרדות שליה. אף שהיילוד היה ברחם אמו וטרם יצא לאויר העולם בעת התאונה, ביהמ״ש יכיר בו כ"נפגע" לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים. לדוגמא אם הפגיעה בשליה גרמה לחסר בהספקת דם וחמצן למוח ולפגיעה ברקמות המוח.

האם נשים בהריון מוגנות יותר בתאונת דרכים?

ההשערה של עולם המדע הרפואי היא שנשים בהריון ״נהנות״ בעת קרות תאונת דרכים ממנגנוני פיצוי פיזיולוגיים מובנים בהן: נפח דם גבוה יותר, תפוקת לב גבוהה יותר, גודל רחם המגן על פגיעות פנימיות. עם זאת, התזה הזו טרם  הוכחה מחקרית. 

חבלת בטן

חיילים ותאונות דרכים

חייל אשר נפגע בתאונת דרכים יגיש תביעה למשרד הבטחון במידה והתאונה אירעה בדרך לבסיס או בחזרה ממנו. אחרת, כמו בחופשה למשל, התביעה תוגש נגד חב׳ הביטוח, כמו כל אזרח. 

האם חייבים להגיע לעדות?

חייבים להגיע לעדות בד״כ רק במחלוקת עובדתית. או אם הסכום שהוצע לפשרה לא התקבל וצריך פסק דין. ביתר המקרים לא יהיה בכך צורך אלא בפחות מ-5% מהמקרים. 

 

בחן את עצמך

כדאי להרחיב את הביקורים לתחומים נוספים: ללכת לנוירולוג אם קיימת גם פגיעה עצבית; לפנות לבדיקות קוגניטיביות אם קיימת בעיית זיכרון; בכאב, לפנות לרופא כאב ולבקש מרשם לקנאביס; ולפנות לפסיכיאטר אם קיים קושי נפשי. בקיצור, לא להזניח תחומים אחרים. יותר תחומים, יותר כסף.

ילדים בתאונות דרכים

ילדים אינם יכולים לתבוע את המבטחת בפוליסת ביטוח תלמידים, שכן תאונת דרכים (ע״פ הגדרתה המשפטית) מוחרגת בפוליסה. 

חקירת מומחים

ברוב המקרים ישנו רק מומחה אחד, רופא בדרך כלל, שממונה ע”י ביהמ”ש. חוות דעתו של המומחה לא תמיד תומכת בנפגע. כיוון שביהמ”ש נותן חשיבות רבה לחוות הדעת של המומחה, יש חשיבות גדולה מאוד למיומנותו של עורך הדין בחקירה נגדית של המומחה.

תאונות דרכים בישראל לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה

[נכון לשנת 2022]
מס' כולל של תאונות 10,404 (ירידה של 10.0% משנת 2021)
מס׳ הרוגים שנתי 351 (ירידה של 3.6% משנת 2021)
שיעור ההרוגים ל-100 אלף תושבים 3.6 (3.8 בשנת 2021)
34.2% מהתאונות אירעו בדרכים לא-עירוניות חומרת הנפגעים בהן גבוהה: 64.1% מההרוגים נהרגו בתאונות בדרכים לא-עירוניות
שיעור מעורבותם של אופנועים בתאונות דרכים 11.4% (פי 2.8 מחלקם במצבת הרכב של שנת 2022, פי 6.3 מחלקם בנסועה השנתית (קילומטרז') בשנת 2021)
שיעור מעורבותן של משאיות במשקל כולל עד 3.5 טונות בתאונות קטלניות 6.9% (מ-5.1% בשנת 2021)