נקרוזיס

נקרוזיס הוא נמק של רקמה בגופינו. זוהי צורת הנזק הכי חמורה לתא, ומכאן הנושא חוזר ועולה בתביעות רשלנות רפואית לפיצויים.    

נקרוזיס הוא נמק (נקרוזה, מלטינית: necrosis) - פצע שהזדהם והפך את הרקמה ל״מתה״. זהו סיבוך קטלני בייחוד בקרב חולי סכרת. משמעות המונח נקרוזיס בלטינית הוא מוות. 

הבעיה היא שזיהום כזה מסוכן. הוא ״נע״ במהירות, מתפשט בגוף המטופל במהירות, מאיים בהלם ספטי, ומוות. הזיהום יתפשט בקצב של ימים. ממצב בר ריפוי, צפוי החולה להדרדר תוך ימים בודדים לזיהום ולרקמה מתה (גנגרנה). 

הטיפול בהסרה של הרקמה הנגועה. כלומר בהליכים כירורגיים וייתכן שיהיה צורך לקטוע אצבע, יד, גפה. טיפול מזעזע למחלה מזעזעת. אפילו עם טיפול, עד 1 מכל 5 אנשים עם נקרוזיס יפתח ספסיס וימות. עוד על דרגות החומרה של נקרוזיס קרא כאן

מדוע ״קטיעה״ היא הטיפול?

לרופאים אין ברירה אלא לקטוע את הגפה כדי להשתלט על הזיהום. וגם, כי לא ניתן להחיות רקמה מתה.  

רשלנות רפואית בטיפול ברגל סכרתית​

נקרוזיס הוא חשש גדול בקרב חולי סכרת, אצלם כלי הדם פגיעים ופגועים. לאיברים רחוקים יגיעו פחות חמצן ופחות תאי דם לבנים, ההכרחיים להחלמה מהירה של פצע. חולה סכרת לא חש כאב, חום או קור, כמו לאדם בעל תחושה תקינה. הם אינם מתריעים בפניו. מהטעם הזה חולי סכרת נקראים לאחות לבדיקה יזומה של כף הרגל כל כמה חודשים. רשלנות רפואית בטיפול ברגל סכרתית מתכתבת עם: 

האם קופת חולים יכולה להתגונן?​

קופת החולים לא תוכל להתגונן ולטעון שהחולה לא יכול היה לצאת מזה. פעם אי אפשר היה להגיע לעורק של הבוהן. מנגד, היום הטכנולוגיה מעודדת זרימת דם ואפילו יודעת לטפל ישירות בשינויים טרשתיים. בין היתר קיים טיפול חדשני בפוליהיל. זו תמיסה לשיקום של תאים שהגיעו לכדי נמק היעילה בקרב 80% מהחולים. 

מדוע לא כל פצע מסתיים בנמק?

לא כל פצע מסתיים בנקרוזיס כי אצל אנשים בריאים מערכת חיסונית טובה יודעת להתמודד עם הבעיה. חוסר זרימת דם לרקמות ותנאים סביבתיים קיצוניים הם הגורמים לנמק אצל חולי סכרת.  

אוסטאומיאליטיס

אוסטאומיאליטיס הנו מצב של נקרוזיס בו הנמק מערב את העצם ברוב המקרים כבר אי אפשר לרפא את הכיב. בייחוד בהיצרות משמעותית של העורקים המזינים את האזור הנגוע. כזכור, הטיפול בנמק בכף רגל סוכרתית הוא ניתוחי בהטריה של הרקמה הנמקית.  

באחת מהתביעות שהגשנו כתב המומחה מטעמנו: ״ניתן להסיר רקמת גוף מתה, אבל לא ניתן להחיות אותה. לכן באבחון מאוחר אי אפשר למנוע קטיעה (אמפוטציה) של גפה או אצבע המתבצעת במטרה "להשיג שליטה על הזיהום".

תמונת מחבר

עו״ד אורן בושרי

5/5