ניתן להגיש תביעה נגד העירייה על כל נפילה ברחוב ובלבד שקיים מפגע, כלומר, דבר מה לא תקין ברשות הרבים. עם זאת, תביעה בגין נפילה במדרכה אינה בכיס התובע, כי תביעות נגד עיריות ומועצות הסתיימו בפסיקות סותרות:
פיצויים בגין נפילה ברחוב
פיצויים בגין נפילה ברחוב מחשבים כמו בכל תיק נזיקין. בהבדל משמעותי אחד: אם מיהרנו בעת הנפילה, רצנו, נעלנו נעלים שמקשות על יציבות ההליכה, או נכנסנו במודע למקום חשוך, בתי המשפט יטילו עלינו רשלנות תורמת של 10%-50% מהפיצוי. זהו סכום משמעותי.
האם חובה להוכיח שהעירייה ידעה על המפגע ולא עשתה מאומה?
לא. על מנת להוכיח שהעירייה התרשלה, אין חובה להוכיח שהיא ידעה על המפגע אלא רק שהיא הייתה צריכה לדעת עליו. הטענות המרכזיות כנגד העירייה בתביעת נפילה במדרכה הן:
- אי מניעת מכשול
- רשלנות בתחזוקה
- חיסכון באמצעי בטיחות על חשבון בטיחות ציבור התושבים
- היעדר מנגנוני פיקוח עירונים על ביצוע התיקונים
בור בכביש
ניתן להגיש תביעה נגד העירייה גם בגין תאונה בעת רכיבה ובלבד שהיה בור בכביש או מהמורה. הכוונה לרכיבה על קורקינט ואופניים (לא אופנוע מבוטח בחובה) וכשאין מגע עם כלי רכב מנועי. בהחלקה על חול או כביש רטוב העירייה אינה אחראית בדרך כלל, אבל ייתכן שממטרות החורגות מתחומן באמצע אוגוסט יקימו נסיבות מיוחדות השוות תביעה.
שאלון לעירייה כאמצעי לחץ קריאה לשולחן המו״מ
כדי להתיש את העירייה ולגרום לה לשבת בשולחן המו״מ כדאי להפנות אליה שאלון. השאלון מרתיע עו"ד עצלנים במיוחד שמייצגים את העירייה. שולחים אותו לצד שכנגד תוך 30 יום ממועד כתב ההגנה האחרון בתיק. לדוגמא לשאלון שכזה, לחצו כאן: שאלון כנגד העירייה.
נפילה בדרך לעבודה
נפילה בדרך לעבודה תאפשר לתבוע גם את המוסד לביטוח לאומי. זה יכיר באירוע כתאונת עבודה. אם הנפילה הייתה בסטייה קבועה מנתיב ההליכה התאונה תוכר כתאונת עבודה. למשל ליווי של ילד לגן ילדים.