רשלנות בניתוח פלסטי
רשלנות בניתוח פלסטי קלה יותר להוכחה. לרב מדובר בניתוחים אלקטיביים, שאינם דחופים, אינם מצילי חיים, וניתן להתכונן אליהם בזמן ראוי. חובת גילוי הסיכונים המוטלת על הרופא בניתוח אלקטיבי שאינו דחוף רחבה ביותר והיא כוללת גם סיכונים נדירים. לכן, גם בלי להוכיח רשלנות, אם לא סופק מידע מהותי התביעה תתקבל. מקצתה או במלואה.
כמובן שאם הרופא התרשל בעצם ביצוע הניתוח, בשיטת הניתוח, או בהתאמת סוג הניתוח כי אז התביעה תתקבל במלואה ללא קשר לשאלות העזר הללו.
כוויות לאחר הסרת שיער בלייזר
כוויות לאחר הסרת שיער בלייזר הם עדות לרשלנות רפואית פר אקסלנס. הנתבעות מתגוננות ללא חשש ואולם תמיד טענותיהן נדחות. בראש ובראשונה הן נתלות בטופס ההסכמה עליו חתם המטופל. מה נטען אנחנו?
טופס הסכמה
טכנאי ולא רופא
היפוך הנטל
טסט
דליפת שתל סיליקון
דליפת שתל סיליקון סיכון מוכרת בניתוחי שחזור חזה. דליפה של השתל גורמת להצטברות של סיליקון בבלוטות הלימפה ומכאן הצורך הטיפולי עד כדי כריתה של בלוטות הלימפה, מצב הצבירה הנוזלי של הסיליקון מקשה אף הוא. בשתלים עבים סכנת הדליפה כבר קטנה יותר אבל לא כולם משתמשים בהם. נותרה פתוחה שאלת היות השתלים מסרטנים ושאלת ההתאמה של השתל.
מוכר פסק דין של אשה שטענה כי שתל הסיליקון, שנבחר עבורה אינו תואם לשתל המקורי. היא טענה שלא נמסר לה מידע נדרש באשר לסוג השתלים הקיימים וזה המתאים להשתלה בגופה. היו סוגי שתלים באותה עת עם יתרונות וחסרונות לכל אחד מהם, שונים בהתאמתם לשדה המשוחזר ובהשתלבות לצד השד הימני הטבעי. תביעתה התקבלה, אבל היא לא הצליחה להוכיח קשר סיבתי כי אילו ידעה על סוג השתל שנבחר עבורה, לא הייתה מסכימה לניתוח, ועל כן, פוצתה בסה"כ בסכום של 35,000 ₪.