תעבורה


עונשים, מגמות בענישה, פסקי דין, ראיות וכשלים, והסדרי טיעון

תאונות דרכים
נהיגה בשכרות וסמים
עבירות מהירות
ענישה והיבטים ראייתים

משטרת ישראל מגישה בבית משפט לתעבורה כתבי אישום במגוון רחב של עבירות תנועה, מעבירה של הריגה או גרימת מוות ברשלנות, בתאונות שהן תאונות דרכים קטלניות, דרך נהיגה בשכרות, גרימת תאונה וגרימת חבלה של ממש, נהיגה רשלנית, נהיגה בקלות ראש או נהיגה בחוסר זהירות, ועד לאישומים בגין עבירות קלות יחסית כגון מהירות או אי מתן זכות קדימה. אנו מייצגים נהגים גם במשרד הרישוי או משרד התחבורה.

דוחות תנועה וכתבי אישום


אגף תביעות תעבורה במשטרה מגיש שני סוגים של אישומים: האחד, דו"חות תנועה שאין עליהם חובת שפיטה, והם מהווים למעשה "הודעת תשלום קנס" עם מתן אפשרות לנאשם לבקש להישפט. השני, כתבי אישום בגין עבירות חמורות יותר, המחייבים הזמנה לדין, רובם כתבי אישום בגין גרימת תאונה. 


לגבי הדו"חות, המדובר בדוחות תנועה שהן קנסות ואשר אין חובת התייצבות בבית משפט בגינן. חשוב במיוחד לדעת כי עצם התשלום משמעו "הודאה" באשמה. לעיתים, עצם ההודאה מקימה "עונש על תנאי", הגם שלא הודע למשלם דבר היותו "על תנאי" מרגע התשלום.


תיקי משטרה
בכל התיקים נרשמות העדויות והגרסאות השונות של הצדדים המעורבים ושל העדים למקרה. תיק תאונת דרכים יכלול בדר"כ ובנוסף, את ממצאי בוחן התנועה שביקר בזירת התאונה והנציח בתיק ממצאים כמו מיקומם של  כלי הרכב, חישוב מרחקים, מהירויות, סימני בלימה וכיו"ב'.

בכל מקרה, קיימת זכות לנאשם לצלם את חומר החקירה שבתיק המשטרה. לשכות תעבורה מסוימות מנהיגות שעות ספציפיות בהן ניתן להגיע ולעשות זאת, אולם קיימים בעלי מקצוע שיעשו זאת עבורכם תמורת תשלום.

צילום חומר החקירה חיוני שכן רק באמצעותו ניתן לעמוד על גירסאות המעורבים בפרשה, לעמוד על טיבן של הראיות המדעיות בתיק, ובכלל להבין אם השוטרים פעלו ללא דופי. תיטיב לוודא זאת הדוגמא הבאה: המשטרה הגישה כתב אישום נגד נאשם על סטייה מנתיב ופגיעה בהולך רגל. אם סיבת הסטייה קשורה בחוסר תשומת לב מצד הנהג, האשמה כניראה בו, אולם מה אם דו"ח בוחן התנועה מגלה שאירע תקר בגלגל שניות בטרם התאונה? במקרה שכזה, על הנאשם יהא לטעון כי האשמה בגרימת התאונה לא נעוצה בו.

במידה ולא הספקתם לצלם את חומר החקירה עד מועד המשפט, ניתן להגיש לבית המשפט בקשה לדחיית מועד דיון מהטעם שטרם צולם חומר החקירה. בשל חשיבות צילום החומר, בתי המשט נוטים כדבר שבשגרהלקבל את הבקשה.

תגובות הגולשים:

מאת: ערטול
יום שבת, 12 באפריל 2008 בשעה 10:27

אני חייב למרכז הגבייה והקנסות סך של 27000 ש"ח כולל פיגורים, האם כבודכם יכולים להוסיף לדוגמאות שהמצאים באתר דוגמה מבקשה לביטול פיגורים אשר מוגשת למרכז הגבייה

מאת: אדם
יום רביעי, 20 במאי 2009 בשעה 15:15

קיבלתי דו"ח באיזור נתניה ואני גר בצפון, ברצוני לערער על הדו"ח. איך אפשר להעביר את התיק לצפון, שאלה נוספת אם אני לא מגיע לבימ"ש יש אפשרות שיחמירו את העונש ?

מאת: אדם
יום רביעי, 20 במאי 2009 בשעה 15:16

מאת: אדם
יום רביעי, 20 במאי 2009 בשעה 15:18

עוד שאלה, יש לי ביטוח מקיף, האם הוא מכסה את עלויות עורך הדין, כמה זה יעלה לי (הדו"ח הינו על דיבור בטלפון בזמן שהאוטו היה במצב עמידה ברמזור) וגם שני השוטרים לא היו במדים מלאים (כלומר לא חבשו כובע).
חשוב לדעת שהייתי לבד באוטו אבל אני יכול להביא עדי ראיה שהיו בזירת האירוע שראו את השוטרים בלי מדים מלאים.

הוספת תגובה


כתבו עלינו ב-YNET
מוות בת 5 בשל איחור באבחון גידולקרא עוד

הרופאים התרשלו באבחנה והחולה מתקרא עוד

תביעה: בתנו נולדה עם מומים קשיםקרא עוד


שם מלא*:
טלפון*:
הערות: